Prima conferinţă hotelieră din Transilvania
|
|
La Braşov, la Centrul Cultural Reduta a avut loc prima conferinţă hotelieră şi de turism din Transilvania, eveniment care şi-a propus să creeze un mediu propice dezvoltării cunoştinţelor profesionale a celor ce activează în domeniul turismului şi sectorului HoReCa. La conferinţă au participat personalităţi cu experienţă vastă în industria hotelieră şi a turismului. Momentul culminant a fost demonstraţia de artă culinară Good Food In Live susţinută de renumitul maestru în artă culinară Jakob Hausmann. Renumiţii furnizori de servicii şi produse de pe piaţa HoReCa şi din domeniul turismului au prezentat standuri specializate în domeniu.
Strategii de promovare turistică
În cadrul conferinţei au fost prezentate strategii de promovare turistică pe timp de criză, iar Ionuţ Gliga (Cosiliul Judeţean Braşov ? Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov) a prezentat un material despre îmbunătăţirea serviciilor, uniformizarea preţurilor, adăugarea valorii serviciilor şi probleme de comunicare către industria hotelieră.
Anca Nicolescu, Casa Europeană de Consultanţă, a vorbit despre posibilităţile de finanţare în turism şi industria ospitalităţii, iar Christopher Shonn, Hohl & Partner, Viena, Austria, a oferit consultanţă în operarea hotelurilor şi a tuturor obiectivelor turistice. De asemenea, s-a vorbit despre aşteptările clienţilor în viitor, despre spaţiile existente şi design nou şi despre arhitectura hotelieră, îmbinarea acestora oferind o şansă în plus pentru atragerea turiştilor.
Bucătăria perfectă
În tema prezentată de Christian Macedonschi, Trus HoReCa Services Braşov, împreună cu Jakob Hausmann au vorbit despre organizarea eficientă a spaţiului din bucătărie, reducerea costurilor şi a cheltuielilor cu energia, respectiv eficientizarea din punct de vedere gastronomic ? Bucătăria perfectă. După această prezentare teoretică a avut loc cea practică: demonstraţia culinară ?Cum să pregătim un mic dejun? şi show-ul gastronomic cu Jakob Hausmann (deţinătorul francizei ? Restaurantul Mica Elveţie, Maestru în Arta Culinară).
Soluţii atractive pentru turişti
Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei pentru sport, turism, tineret şi protecţia mediului şi probleme ecologice din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, a declarat: ?Aceasta este prima conferinţă hotelieră şi de turism din Transilvania, organizată la Braşov, şi dorim ca ea să devină tradiţională. Întâlnindu-se, operatorii din turism şi servicii, au posibilitatea să comunice şi să găsească soluţii atractive pentru turişti. Pentru creşterea numărului de turişti este necesar ca raportul să fie egal între calitate şi preţ. Contează pregătirea profesională şi dezvoltarea turismului de nişă. Realizarea aeroportului la Braşov va dubla numărul turiştilor şi va da o şansă în plus destinaţiilor turistice din judeţul Braşov?.